Asiakkaiden turvallisuus ja palvelun laatu

Tärkein asia kalastusmatkoilla on asiakkaiden turvallisuus. Panostus siihen näkyy monessa asiassa: tarkoissa etukäteisvalmisteluissa, veneiden varustelussa, käytettävien kalastusvälineiden laadussa ja kaikessa toiminnassa ennen kalastusmatkaa että sen aikana. Asiakkaiden hyvä etukäteisinformointi ja perehdyttäminen paikanpäällä turvallisuutta edistäviin toimenpiteisiin sekä kalastusvälineisiin takaa onnistuneen, turvallisen ja mieleenpainuvan kalastusmatkan.

Yrityksellä on hyväksytty, päivitetty ja viranomaisten säännöllisesti tarkastama turvallisuus- ja omavalvontasuunnitelma sekä kaikki tarvittavat luvat ja katsastukset aina voimassa. Näihin kun vielä lisätään kalastusoppaan ammattitutkinto ja 20 vuoden kokemus kalastusmatkojen järjestämisestä niin tiedätte olevanne osaavissa käsissä.

Tervetuloa mukaan!

Jorma Koivuniemi, kalastusopas

trolli_vi.jpg

KALASTUSMATKA

Vakuutukset

Matkan järjestäjällä on vastuuvakuutus, joka kattaa järjestäjän mahdollisesta huolimattomuudesta aiheutuvat vahingot. Osallistujilla olisi hyvä olla oma tapaturma- tai matkavakuutus.

Etukäteistietoa

Matka ei vaadi erityisen hyvää fyysistä kuntoa. Matkanjärjestäjän on kuitenkin tiedettävä joitakin tärkeitä asioita etukäteen asiakkaiden viihtymisen ja turvallisuuden varmistamiseksi. Tällaisia ovat osallistujien mahdolliset sairaudet, (sydänvika, epilepsia jne.), liikuntarajoitteet, allergiat, erikoisruokavaliot, raskaus ja uimataito.

Osallistujien vaatteiden ja kenkien koot on myös hyvä ilmoittaa, jos asiakas käyttää matkanjärjestäjän ulkovaatetusta.

Peruuntuminen

Matkasta ei peritä ennakkomaksua. Jos tilaaja peruu matkan 7 päivää tai myöhemmin matkan alkamisajankohdasta on maksu 10 % matkanhinnasta.

Maksuehto

14 pv/netto

trolli_vi01.jpg


TURVALLISUUTTA EDISTÄVÄT TOIMENPITEET

- käydään läpi turvavarusteiden sijainti, veneen hallinta, ohjaaminen, kaasu ja pysäytys/käynnistys

- kuunnellaan oppaan ohjeita kaikessa toiminnassa, kysytään tarvittaessa oppaalta neuvoja

- pidetään vene tasapainossa sijoittuen veneen eripuolille ohjeiden mukaan, ei kurkotella laidan yli

- tutustutaan hätätilanneohjeeseen ja hätäilmoituslaitteiden käyttöön

Sää

- ulkosaaristo 10 m/s, tuulirajan ylittyessä siirrytään kalastamaan sisäsaariston suojaan

- sisäsaaristo 16 m/s, tuulirajan ylittyessä matka keskeytetään

Sumu: sumuisella ilmalla näkyvyyden ollessa alle 500 metriä ei lähdetä kalastamaan, jos sumu nousee matkan aikana matka keskeytetään

Pakkanen: aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä ei lähdetä kalastamaan jos pakkasta yli 3 astetta, kaluston ja tekniikan jäätymisvaara.

Terveydentila

Ennen jokaista matkaa tarkistaa vastuullinen opas osallistujien terveydentilan

ennen lähtöä. Mahdolliset muutokset ennakkoilmoituksiin huomioidaan ja opas

päättää onko asiakas riittävän hyvässä kunnossa osallistuakseen matkalle.

Alkoholi ja päihteet

Jos asiakas on silmin nähtävässä humalatilassa matkan alkaessa ei hän voi osallistua sille, oppaalla päätösvalta. Jos matkan aikana nautitaan alkoholia niin, että siitä on voi olla haittaa matkan turvalliselle jatkumiselle keskeytetään matka.